43% е ръстът на търговския оборот между Русия и Германия, твърди Путин

Путин е категоричен, че Германия остава водещ икономически партньор на Русия

43% е ръстът на търговския оборот между Русия и Германия, твърди Путин
1372 ~ 1 мин. четене
Търговският оборот между Русия и Германия е нараснал с 43% през януари и февруари тази година. Това твърди руския президент Владимир Путин, съобщава Sputnik, цитиран от БГНЕС. 

По думите на Путин, независимо от политическите затруднения и колебанията в световната икономическа среда, „Берлин остава водещ партньор във външната политика на нашата страна“. Той даде пример с руския газ, като според него Германия е най-големият купувач на природния ресурс, с който покрива близо 35 на сто от нуждите си.  

"Русия се стреми да изгради сътрудничество с Федерална република Германия върху принципите на взаимна изгода, уважение, равнопоставеност и отчитане на интересите на другия“, обясни още руският президент. 

Положителните думи идват като подкана към немските бизнес лидери да се включат в Международния икономически форум в Санкт Петербург (SPIEF), който ще се проведе межди 1-3 юли. "Надяваме се, че германските представители на бизнеса ще участват по-активно в SPIEF тази година", каза посочи Владимир Путин. 

Събитието, което се провежда под егидата на руския президент, събира държавни глави и правителства, както и изпълнителни директори на компании и много известни икономически експерти от цял свят. 

След тригодишна пауза през юни 2016 г. руско-германската работна група по икономически и финансови въпроси бе отново свикана. Путин подчерта, че двете страни са подписали проектни сделки за стотици милиони долари. Причина за прекъсването на срещите бе разцеплението между Русия и ЕС покрай украинския конфликт. 
Подкрепи Economic.bg