Скоро ще махаме автоматично нежелани обекти от снимки

Google загатна за новата функция по време на I/O 2017

Скоро ще махаме автоматично нежелани обекти от снимки
940 ~ 1 мин. четене
През последните дни Google анонсира куп вълнуващи продукти и услуги по време на I/O 2017 конференцията на разработчиците. Част от тях бяха свързани с фотография и различни любопитни функционалности на камерите като внедряването на изкуствен интелект например. Едно от нещата, които събудиха най-голям интерес обаче, бе свързано с възможността за автоматично премахване на нежелани обекти от вече заснети кадри. 

Въпреки че за запалените по фотографията това бе една от най-интересните новини, за нея бе предоставена най-малко информация. От компанията само загатнаха за възможностите, които разработват в тази област, като не стана ясно кога и къде ще бъде внедрена бъдещата функция. 

Все пак идеята си личи на снимката по-горе. На нея ясно се вижда как, ако направите фотография на момиче по време на бейзболен мач, но мрежестата ограда ви дразни, то лесно ще можете да я премахнете. 

Това е възможно и сега за професионалистите, които боравят с тежки програми като Photoshop, но от краткия тийзър на Google става ясно, че вече и обикновените потребители ще имат шанса да се справят с подобни неща. 
Подкрепи Economic.bg