ЕК разреши на България да опрости на морските летища такси за €4.4 млн.

Целта на мярката е да се помогне на двете летища да се справят с недостига на ликвидни средства

ЕК разреши на България да опрости на морските летища такси за €4.4 млн.

Снимка: Wikipedia

Европейската комисия одобри българската мярка в подкрепа на летищата в Бургас и Варна. Става въпрос за решение на Министерския съвет от 3 юни, в което се посочва, че заради коронакризата се отлага плащането на концесионното възнаграждение за 2020 г. на двата аеропорта, управлявани от "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД.

„Европейската комисия е одобрила българска мярка в размер на 4.4 млн. евро за подпомагане на летищата в Бургас и Варна в контекста на избухването на пандемията от коронавирус. Публичната подкрепа ще бъде под формата на отлагане на плащането на концесионните такси, дължими от "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД, дружеството, управляващо двете летища, на българското правителство, което притежава инфраструктурата на летищата“, съобщават от пресцентъра на Европейската комисия.

Целта на мярката е да се помогне на двете летища да се справят с недостига на ликвидни средства, пред който са изправени поради избухването на коронавируса, като се намалят разходите на летищния оператор.

Коментари: 0