Горанов вече работи като консултант на свободна практика

„Трилема Кансълтинг“ ще работи в областта на публичните и частните финанси

Горанов вече работи като консултант на свободна практика

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков

След като прекара близо две десетилетия в Министерството на финансите - от експерт веднага след завършването си, през зам.-министър и след това министър на финансите в два от трита кабинета на Бойко Борисов, Владислав Горанов се е преориентирал към работа в частния сектор. Справка в Търговския регистър показва, че той е регистрирал консултантската фирма „Трилема Кансълтинг“, която ще работи в областта на публичните и частните финанси.

Той е вписан като управител на дружеството с 5000 лв. капитал. Дейността му включва още управление и структуриране на предприятия, търговска дейност в страната и чужбина, търговско представителство и посредничество.

Горанов стана част от ремонта на кабинета „Борисов 3“ в средата на месец юли и беше сменен от поста с официалното обяснение, че е позволил Комисията по хазарта, която беше под шапката на Министерството на финансите, да "проспи" 700 млн. лв. под формата на несъбрани такси от хазарта. Преди това обяснение, премиерът твърдеше, че смяната се прави, "за да няма съмнения за връзки на кабинета с Делян Пеевски".

Той и бившият министър на туризма Николина Ангелкова можеха да се върнат в парламента като депутати, но Горанов предпочете да не става народен представител. През 2014 г., когато ГЕРБ бяха в опозиция, Горанов пак предпочете да напусне пленарната зала, а тогава Борисов обясни от името н Горанов, че са му малко 2000 лева заплата.

Коментари: 0