400 екипа на ЧЕЗ възстановяват електрозахранването в Западна България

Служители си проправят път пеша през дълбок сняг и отстраняват паднали дървета, за да локализират повредите

400 екипа на ЧЕЗ възстановяват електрозахранването в Западна България
252 ~ 1 мин. четене

400 екипа на ЧЕЗ Разпределение България работят за възстановяване на електрозахранването в Западна България. Обилните снегонавявания правят почти невъзможно достигането до повредените участъци. Пътищата, по които техниците трябва да минават, за да локализират авариите, са затрупани и непроходими. Служителите ходят пеша и отстраняват с ръце и резачки паднали дървета. Има стотици счупени изолатори и скъсани проводници. На места снеговалежът не е спирал повече от 24 часа, а снежната покривка е над половин метър.

Обстановката е изключително динамична и броят на засегнатите от силния сняг клиенти се мени всяка минута. Най-тежка е ситуацията в област Враца.

Ръководителите по места са в комуникация с областните администрации и местната власт за обмен на информация и координиране на действията.

„Въпреки че телефонните линии са претоварени, в компанията има информация за всички засегнати райони, тъй като тя се получава автоматично от диспечерската система и областните управи. Призоваваме нашите клиенти да не използват веднага телефонната линията, тъй като при мащабни прекъсвания на електроснабдяването, ние вече имаме информация“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

Подкрепи Economic.bg