\"Ислямска държава\" пусна учебници за деца

Комплектът е предназначен за ученици от първи до девети клас

\
260 ~ 1 мин. четене
"Ислямска държава" пусна пълен комплект учебници за деца. В социалната мрежа Twitter бяха публикувани и обложки на пособията от привърженици на групировката от Рака – град, който терористите смятат за столица на своя халифат. Терористите възнамеряват да преподават на децата предмети като английски език, история, физика, химия, биология, география и геометрия, съобщава lifenews.ru.

Комплектът учебници е предназначен за ученици от първи до девети клас. Съдържанието на учебната програма е много специфично. Така осмокласниците, посещавали училищата, които са под контрола на екстремистите, в часовете по физика ще получат подробни инструкции за това как да взривят бомба, пише "24 часа".

Това не е първият случай с пускане на екстремистка литература за вътрешно ползване. По-рано терористите разпространиха сборник с инструкции за организиране на атентати. Ръководството от 58-страници не просто обяснява как да се скриеш от спецслужбите, но и посочва потенциалните цели за атака.
 

От написаното става ясно, че най-добре е нападенията да се извършват в нощни заведения, където звучи силна музика, изходът е трудно откриваем, а това предизвиквало паника сред хората. В наръчника се отправят съвети към бандитите да ходят без бради и да носят християнски кръстове, за да не предизвикват подозрение.
Подкрепи Economic.bg