Експерти на Spirits Selection оцениха високо производството на VP Brands International

Журито на престижния конкурс посети модерната фабрика в Пещера

Експерти на Spirits Selection оцениха високо производството на VP Brands International
Автор: ВП Брандс Интернешънъл

Най-големият производител на алкохол и вина в България VP Brands International обра овациите на международното жури по време на конкурса за високоалкохолни напитки Spirits Selection. Доказани експерти от цял свят посетиха фабриката в Пещера, като част от програмата на престижното състезание, което тази година се проведе в Пловдив от 20-и до 25-и август. Участниците в Spirits Selection се запознаха с всичките етапи на бутилирането в най-модерната фабрика за производство на високоалкохолни напитки у нас. Видяха двукратното измиване на бутилките, което гарантира тяхната чистота и съхранение на продукта. Бутилиращите линии в цеховете са с високоскоростен капацитет на производство. 

Журито на конкурса остана впечатлено и от непрекъснатия лабораторен контрол, който се извършва в лабораторията на VP Brands International. Според директора на Spirit Selections българската високоалкохолна индустрия предлага страхотни напитки на много високо ниво. „Малцина знаят, че България е преди всичко производител на високоалкохолни напитки, а една от основните цели на Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles е да запознае членовете на международното жури с новите производители“, сподели г-н Хейнс по време на обиколката във VPBI.

В компанията се прилага качествен контрол на всеки етап от производството и многократни изследвания в акредитирана лаборатория. Продуктите се оценяват и от дегустационни комисии, включващи технолозите на компанията и външни консултанти. Прилагат се и съвременните технологии за сребърна и за платинена филтрация. Друга ключова съставка за производството на висококачествени напитки е водата. Във фабриката използват вода от планината с много добри органолептични качества. „Допълнително я пречистваме със системи с активен въглен и обратна осмоза и освен това сме внедрили специален филтър с минерала Шунгит”, казаха от VP Brands.

„Изненадани сме от високите стандарти и организация и вярвам, че това е стъпка напред в още по-активното промотиране на VP Brands International на международните пазари“, обобщи Бодуа Аво, председател на Concours Mondial de Bruxelles. Той, заедно с експертите от Spirits Selection се убедиха, че нивото на производство на алкохол в България следва най-добрите международни стандарти. Според Бодуа Аво VP Brands International е представил модерното лице на алкохолната индустрия в България по най-добрия начин. „Всички 80 дегустатори от 26 държави са впечатлени от високото ниво на професионализъм и спазването на най-високите световни стандарти в производството на алкохол“, каза председателят на Concours Mondial de Bruxelles.

Журито на конкурса Spirits Selection посети и уникалния склад за съхранение на дестилати на VP Brands International. Общо компанията разполага с три такива склада с 30 000 бъчви. Съоръжението в Пещера е разположено върху 2500 кв. метра и съхранява 14 000 бъчви с дестилати. За направата им използват български и американски дъб. Начинът на подреждане на бъчвите в склада за отлежаване е заимстван от най-добрите дестилерии в Шотландия.

Брандовете на VPBI са много добре представени на международния пазар. Досега компанията има огромен успех в Близкия изток и Африка, Латинска Америка и Азия. Общо продуктите й присъстват на 80 пазара.

Коментари: 0