Eldrive изгражда станции за електромобили в 16 обекта на Shell България

Те ще бъдат пуснати в началото на 2018 г.

Eldrive изгражда станции за електромобили в 16 обекта на Shell България

Shell България и Eldrive подписаха споразумение за изграждане на станции за зареждане на електрически автомобили в търговските комплекси Shell в България. 

Eldrive ще инсталира станции за бързо зареждане в 16 обекта на Shell, разположени на основни пътища и магистрали в страната. Първите станции за бързо зареждане са инсталирани в Shell Велико Търново и Shell Любимец, и са пуснати в експлоатация от 1 ноември 2017 г. Останалите точки за зареждане се очаква да бъдат пуснати в експлоатация до края на първото тримесечие на 2018 г.

Инсталираните зарядни станции са с мощност  50 kWt DC, което прави възможно батериите на най-разпространените марки на електромобили да се зареждат до 80% за по-малко от 20 минути.

Това партньорство ще направи Eldrive най-големият оператор на инфраструктура за зареждане на електрически автомобили в страната и единственият оператор с национално покритие, докато Shell ще бъде първата и единствена верига бензиностанции в България, която предприема такъв мащабен проект за зареждане на електрически автомобили с бързозарядни станции. 

Услугата стартира непосредствено след горещите новини от средата на м. октомври за подписаното споразумение на Shell за закупуване на NewMotion, един от най-големите европейски доставчици на зареждане на електрически автомобили и за това, че Великобритания е първата страна, в която Shell Recharge, новото устройство за бързо зареждане на електрически автомобили, ще бъде достъпно. 

"За нас е удоволствие да сме сред първите страни, където Shell въвежда бързозарядни станции за електрически автомобили в своите търговски обекти. Това би означавало повече удобство за нашите клиенти да зареждат автомобилите си в движение и ще ни позволи да разширим гамата от горива, които предлагаме", сподели Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България.

Коментари: 0