Елегантност и ефекти на закриването на Олимпиадата

Празникът на спорта се превърна и в празник за сетивата

Елегантност и ефекти на закриването на Олимпиадата

Снимка: Facebook

628 ~ 2 мин. четене

С елегантност, култура, блясък и технологични ефекти бяха закрити Зимните олимпийски игри в Южна Корея. С церемонията страната със сигурност докосна целия свят, а страната показа, че е център на новите технологии. 16 части като някои от тях бяха артистични. 35 хил. човека започнаха заедно обратното броене.

Основно послание на тези игри беше утвърждаването на живота и мира, изразено чрез елегантно смесване на традиционното съвременно южнокорейско изкуство.

Церемонията в Пьонгчанг се превърна в празник за сетивата чрез светлини, изображения, хореография и музика.

 Аудиовизуални произведения обединиха култура и технологии в едно.

Всеки сегмент бе с внушителна и интересна композиция, символизираща южнокорейската митология.

На събитието нямаше нищо случайно – всеки елемент, всяко число и цифра носеха със себе символиката от този празник на спорта.

Усмивки на деца от от цял свят от различни раси се появиха от екраните на сцената.

Спортът построи мост между двете Кореи. Олимпийските игри събират света в мир и хармония, беше едно от посланията. Те дадоха на двете Кореи нови възможности за бъдещето, а по време на състезанията зрителите по трибуните скандираха „Ние сме едно“.

Олимпиадата в Южна Корея ще бъде запомнена и с това, че бяха отчетени най-ниските температури на Зимни олимпийски игри.

Бъдещето зависи от въображението, с това послание бяха показани и колите на бъдещето, създадени специално за церемонията.

Имаше и сегмент посветен на следващия домакин на Зимната олимпиада - Китай. На Олимпийския стадион в Пекин тя ще се проведе през 2022 г. На екрана се появиха и младежи от Китай, които канят всички на посетят събитието.

Председателят на Олимпийския комитет Томас Бах ги определи като игри на новите хоризонтите. „Ние прегръщаме тези нови хоризонти и протягаме ръка към всички, за да може да пренесем тази вяра в бъдещето“.

Празник на спорта, духа, хармонията и надежди. С тези думи бяха закрити 23-те Зимни Олимпийски игри в Южна Корея.

 Накрая купон събра всички участници в центъра на стадиона.

17 дни огънят озаряваше спортните моменти, но сега дойде моментът той да угасне, а посланиците на спорта очакват следващите Олимпийски игри. 

Подкрепи Economic.bg