Студовете в Европа помагат на „Газпром“ да трупа рекорди

Пиковата стойност е отчетена в почивен ден, когато потреблението на газ от чуждестранни купувачи като правило се свежда до минималните показатели

Студовете в Европа помагат на „Газпром“ да трупа рекорди

Тежките студове в Европа помагат на „Газпром“ за пореден ден да отчита рекорден износ на газ към чужбина. В събота фирмата записва четвърти пореден рекорд за износ на газ към Европа - 655.2 млн. куб. метра. м газ.

От руския газов гигант съобщават, че "тази седмица вече стана рекордна за „Газпром“. На 24 февруари компанията отново, за четвърти път през последните четири дни, подобри абсолютния максимум от дневния обем на износа на газ чужбина“. Новият исторически рекорд - 655.2 млн. куб. метра газ изпревари 23 февруари, когато бе достигната предишната пикова дневна стойност, с 2.4 млн куб. метра.

„Газпром“ отбелязва и друго, че новият рекорд е поставен в събота -  почивен ден, когато потреблението на газ от чуждестранни купувачи като правило се свежда до минималните показатели за седмицата.

Настоящият силен силен студ, която Европа нарича „Звярът от изтока“ увеличава потреблението на газ и увеличава цените.

Рекорди по износ на газ за Европа руската компания записа и на 21, 22, и 23 февруари 2018. Очакванията са този месец да е рекорден в историята на „Газпром“. 

Коментари: 0