Електронният регистър възобновява записването за ваксинации срещу COVID-19

Лицата, на които е трябвало да се постави ваксина през седмицата, в която дейността бе преустановена, ще бъдат автоматично презаписани

Електронният регистър възобновява записването за ваксинации срещу COVID-19

Снимка: Красимир Свраков

1160 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Електронният регистър на желаещите да се ваксинират срещу COVID-19 възобновява записването за имунизация. Това съобщиха от пресцентъра на „Информационно обслужване“ АД. Регистрирането на нови потребители, които желаят да се имунизират, ще е възможно от днес – ТУК.

Дейността на регистъра се рестартира, след като Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) потвърди ефикасността и безопасността на ваксината на AstraZeneca и Оксфордския университет, а изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) маг.-фарм. Богдан Кирилов издаде заповед за възобновяване на ваксинацията с препарата.

Всички лица, които са се регистрирали за поставяне на ваксина за седмицата, през която ваксинационните центрове бяха затворени, ще бъдат автоматично презаписани с една седмица напред. Всеки регистриран ще получи SMS или имейл за новата дата и час на имунизацията през избрания от него канал за връзка. 24 часа преди ваксинацията системата ще изпрати ново напомняне. Потребителите имат възможност да променят датата и часа на ваксинация и да изберат друг времеви диапазон, в зависимост от натовареността на ваксинационните центрове, информират от пресцентъра.

Коментари: 0