ЕС скоро няма да отвори границите си с Русия

Докато наблюдаваме нарастващ брой случаи на коронавирус, е много трудно да се отговори на този въпрос, каза посланикът на ЕС в Москва

ЕС скоро няма да отвори границите си с Русия
~ 1 мин. четене

Невъзможно е да се говори за перспективите за отваряне на европейските граници за руснаците в лицето на нарастващия брой случаи на заразени с коронавирус. Това заяви посланикът на ЕС в Москва Маркус Едерер, цитиран от „Интерфакс“.

"Докато наблюдаваме нарастващ брой случаи на коронавирус, е много трудно да се отговори на този въпрос. Виждаме ръст както в Русия, така и в Европа", каза той пред репортери в събота.

Едерер припомни, че ЕС прави преглед на страните, с които отваря границите си на всеки две седмици.

"Не мисля, че има перспектива за отваряне на границите в близко бъдеще", добави посланикът. "До края на октомври може да има по-добро разбиране по този въпрос."

От началото на пандемията на COVID-19 в света общият брой на смъртните случаи, свързани с коронавирусни заболявания, достигна над 1 милион, според данни на Американския университет "Джон Хопкинс".

Данните показват, че броят на заразените в света възлиза на над 34 милиона , излекувани са малко над 24 милиона души.

Общият брой на случаите на заразени с коронавирусна инфекция в Русия достигна 1 204 502.


Следете новините на Economic.bg през социалните канали на медията: Facebook / LinkedIn / Viber / Instagram / Twitter / Google Новини / Threads