Evening Standard съкращава половината от журналистите си

Компанията няма да затвори изданието на хартия, но отсега нататък ще се фокусира върху развитието на онлайн версията

Evening Standard съкращава половината от журналистите си

Снимка: Pixabay

152 ~ 1 мин. четене

Evening Standard трябва да раздели с около една трета от персонала си като част от голямо преструктуриране, което ще измести фокуса на фирмата от печата вследствие на пандемията. Предстои да бъдат съкратени около 115 души в лондонския вестник, включително 69 в редакцията - почти половината от екипа му журналисти - и 46 в други области.

Evening Standard трябва да раздели с около една трета от персонала си като част от голямо преструктуриране, което ще измести фокуса на фирмата от печата вследствие на пандемията.

Предстои да бъдат съкратени около 115 души в лондонския вестник, включително 69 в редакцията - почти половината от екипа му журналисти - и 46 в други области.

Мрачното съобщение идва, след като кризата в Covid удари и без това затруднената вестникарска индустрия. News Corp на Рупърт Мърдок разкри в четвъртък загуба от 1.5 млрд. долара през последната си финансова година, след като приходите от реклама паднаха по време на пандемията.

Пандемията представлява особено предизвикателство за Evening Standart.  Като безплатно издание, той е силно зависим от приходите от реклама.

Компанията няма да затвори изданието на хартия, но отсега нататък ще се фокусира върху развитието на онлайн версията и организацията на събитията.

Говорител заяви: "Предложеното преструктуриране, което е в ход в Evening Standard, е резултат от трудните пазарни условия, които повлияха на цялата медийна индустрия в последно време; тези предизвикателни условия бяха допълнително подчертани от Covid-19.

„Промените обаче отразяват и развитието на бизнес приоритетите на изданието, които се определят от променящото се поведение и искания на нашите читатели и клиенти“.

Подкрепи Economic.bg