Facebook добавя разширена реалност към снимките

Социалната мрежа стартира функцията \"Маски\"

Facebook добавя разширена реалност към снимките

Социалната мрежа Facebook създаде възможност за снимки с разширена реалност, давайки възможност на потребителите да поставят маски върху лицата си, както е в приложението Snapchat и MSQRD. Новата опция е достъпна и по време на стрийминг. 

Функцията „Маски” (“Masks”) ще бъде достъпна за потребителите на мобилното приложение Facebook и Mentions. В началото ще има специални маски, подготвени за Хелоуин, а след това филтрите ще се променят.

Все още услугата е достъпна само за потребителите на iOS в САЩ, а Великобритания и Нова Зеландия, в другите държави функцията „маска” ще се появи в „близките месеци”, съобщават от компанията.

През пролетта социалната мрежа Facebook купи приложението за обработка на снимки и видео MSQRD, създадено от беларуската компания Masquerade Technologies Inc. С негова помощ, използвайки селфи камерата, на лицето на потребителя могат да се поставят различни филтри-маски, след което снимките се споделят в социалната мрежа. В библиотеката на приложението има различни маски, включително и на известни актьори. 

Коментари: 0