Facebook и Google удължават работата от вкъщи до края на годината

Те ще отворят офисите си от юли

Facebook и Google удължават работата от вкъщи до края на годината

Снимка: Unsplashed

740 ~ 2 мин. четене
Facebook и Google заявиха, че ще оставят служителите да продължат да работят от вкъщи до края на годината. Двата технологични гигантa обявиха планове да отворят офисите си скоро, но позволяват по-голяма гъвкавост при работа от дома, предава BBC.

Първоначално Google заяви, че ще запази политиката си за работа от вкъщи до 1 юни, но сега реши да я удължи с още седем месеца.

Facebook заяви, че ще отвори отново офисите си на 6 юли, с постепенното премахване на ограниченията заради коронавируса.

Изпълнителният директор на Google Сундар Пичай заяви, че служителите, които трябва да се върнат по работните си места в офисите, ще могат да го направят от юли при прилагането на засилени мерки за безопасност. Но по-голямата част от служителите, които могат да извършват работата си от вкъщи, ще могат да си останат по домовете до края на годината, добави той.

Същото важи и за Facebook. "Днес обявихме, че всеки, който може да върши работата си дистанционно, може да избере да го прави до края на годината", заяви говорител на социалната мрежа. Facebook все още определя кои служители ще бъдат върнати в офисите, добави той.

Социалната мрежа беше сред първите технологични фирми, които помолиха своите служители да започнат работа от разстояние. Facebook даде на служителите бонуси в размер на 1000 долара за разходите за работа от дома и отглеждането на деца.

Тенденцията за работа от дома може да е подходяща за някои компании, докато преоформят офис пространствата си, така че да позволяват социално дистанциране. Някои служители обаче са притеснени от необходимостта да се върнат на работа насред глобална пандемия.
Коментари: 0