Facebook планира да пусне собствена криптовалута

Екип на компанията ще проучва възможностите за прилагане на блокчейн технологията в социалната мрежа

Facebook планира да пусне собствена криптовалута

Снимка: Pixabay

1040 ~ 1 мин. четене
Facebook планира да стартира своя криптовалута, съобщи The Verge, като цитира информация на Алекс Хийт в платформата Cheddar.

До момента няма подробности относно намерението, но компанията се насочва към използването на криптовалута с цел улесняване на плащанията през платформата, нещо, което би могло да бъде доста драматична промяна, като се има предвид огромната потребителска база на Facebook и съществуващата пазарна секция на сайта за покупка и продажба на стоки. 

Известно е и, че компанията обмисля и други начини да се възползва от токенизацията на цифровите валути и блокчейн технологията в своята платформа.

Насочването към криптовалутите се дължи на специалиста Дейвид Маркъс, за който по-рано миналата седмица бе съобщено, че ще оглави екип във Facebook, занимаващ се с блокчейн технологията, за да проучи как социалната мрежа да се възползва най-добре от технологията.

"Както много други компании, Facebook търси начини да се възползва от силата на блокчейн. Този нов малък екип ще изследва много различни приложения. Засега нямаме какво повече да обявим по темата", заявяват от компанията пред The Verge.
Коментари: 0