Facebook придоби приложение за разпознаване на лица

Компанията цели да помогне на потребителите да изразяват себе си по забавен и творчески начини

Facebook придоби приложение за разпознаване на лица

Facebook придоби стартъп компания за разпознаване на лица FacioMetrics, съобщава TechCrunch. FacioMetrics е основана миналата година от студенти в университета Карнеги Мелън в Пенсилвания, САЩ.

Програмата позволява да се анализират чрез смартфон лица с помощта на предната камера и разпознава седем различни емоции. Facebook заяви, че пускането на програмата в експлоатация "ще помогне за още по-забавни ефекти към снимките и видеоклиповете", включвайки анимирани филтри в реално време и инструменти за заменяне на лица.

"Начинът, по който хората споделят и общуват се променя и неща като маски и други ефекти им позволяват да изразяват себе си по забавен и творчески начин. Ние сме развълнувани да приветстваме екипа на FacioMetrics и заедно да градим опит, ангажирайки се в развитието на Facebook."

През октомври социалната мрежа Facebook създаде възможност за снимки с разширена реалност, давайки възможност на потребителите да поставят маски върху лицата си, както е в приложението Snapchat и MSQRD. Засега новата опция е достъпна само в САЩ, но скоро ще се разпространи и в други държави. През пролетта Facebook купи и приложението за обработка на снимки и видео MSQRD, създадено от беларуската компания Masquerade Technologies Inc. С негова помощ, използвайки селфи камерата, на лицето на потребителя могат да се поставят различни филтри-маски, след което снимките се споделят в социалната мрежа. В библиотеката на приложението има различни маски, включително и на известни актьори.

Коментари: 0