Facebook пусна нови емотикони

Потребителите ще се радват на много по-голямо разнообразие

Facebook пусна нови емотикони
12010 ~ 1 мин. четене

Емотиконите бързо се превърнаха във втори език при нашата комуникация в социалните мрежи.  Facebook въведе промяна в емотиконите, които сме свикнали да виждаме, като добави много по-голям избор за потребителите.

Добавените емотикони са 1500 и целта им е да отразят по-добре половото равенство и расовото многообразие. Сега и жените, и мъжете са представени в различни професии и всеки потребител може да промени цвета на кожата на емотиконите, спрямо своя собствен.

Вече могат да се изпращат различни знаци от зодиака, емотиконки с точен час, китайски символи, най-различни предмети от бита като ключ, смартфон, фотоапарат, поща, календар, тетрадки и др.

В чатовете на социалната мрежа има възможност да се добавят много повече разнообразни храни, символи на културни мероприятия, различни средства за пътуване, многообразие от животни и различни фази на луната, метеорологични явления и др.

В последния раздел на емотиконите присъстват знамената на различни държави. Като цяло обаче страните са малък брой и българският флаг не е сред тях.

От социалната мрежа се надяват в бъдеще да направят емотиконите още по-разнообразни, за да се дадат повече възможности на потребителите. „Разнообразихме половете, за да създадем по-балансиран микс, който представя по-добре нашия свят“, пише Facebook.

Припомняме, че наскоро социалната мрежа Facebook добави и различни емоции – любов, учудване, смях, ярост, тъга, които потребителите могат да изразяват на дадена публикация. Те са достъпни от мобилни устройства, лаптопи и настолни компютри. Преди това потребителите можеха единствено да харесват снимки и публикации на своите приятели.Подкрепи Economic.bg