Facebook пусна новинарско приложение

Notify ще уведомява потребителите за последните новини от света

Facebook пусна новинарско приложение
388 ~ 1 мин. четене
Социалната мрежа Facebook започна лансирането на новото си новинарско приложение Notify. То ще има за цел да уведомява потребителите, когато следвани от тях медии и сайтове публикуват съдържание. 

Приложението е опростено, като единствено изпраща уведомление до телефона, което ще се вижда на заключения екран и статус лентата. При натискането на определена нотификация тя ще отвежда потребителя до неговата страница в самото приложение, откъдето да може да прочетете новината. 

Потребителите ще могат да се възползват и от опция за четене на материала по-късно. Разбира се, има и бутони за споделяне на новините в социалните мрежи. Според Facebook, Notify не е поредното приложение-четец на новини. Чрез него потребителите ще могат да се абонират да получат уведомения и за нови видеоклипове от различни създатели на съдържание и дори оферти за промоции в Groupon. 

Компанията смята, че подобно приложение не пречи на News Feed в профилите на потребителите, а по-скоро го допълва. То следва стратегията, която Марк Зукърбърг загатна още миналата година – Facebook ще предлага разнообразни начини на хората да използват и получават едно и също съдържание, за да може да отговори на възможно най-много предпочитания. В момента Notify е налично само в САЩ и само за iOS, като постепенно броят на страниците на приложението ще се увеличава. 
Подкрепи Economic.bg