Фандъкова: Днес подписваме договорите за 4 важни проекта в София

С парите ще се финансират 4 проекта – за реновиране на градската среда и столичният градски транспорт

Фандъкова: Днес подписваме договорите за 4 важни проекта в София
5742 ~ 1 мин. четене
Днес подписваме договори за безвъзмездно финансиране на 4 важни проекта за София. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от "Фокус". Тя допълни, че проектите са на обща стойност 173.5 млн. лв. - от тях 151 млн. лв. са по Оперативна програма "Региони в разтеж" 2014-2020 г., а Столична община съфинансира 23 млн. лв. от своя общински бюджет.

"Ще бъдат цялостно реконструирани ул. „Граф Игнатиев“, пл. „Славейков“, градинката на „Св. Седмочисленици“, зоната на „Св. Александър Невски“", каза столичният кмет.

Фандъкова обясни още, че част от финансирането ще отиде за интегриран столичен градски транспорт. Ще бъде обновена цялостно линията на трамвай 5, без частта до Руски паметник, който е ремонтиран наскоро. Ще се изградят и спирки с видеонаблюдение, а специално за линия на трамвай 5 ще има възможност на светофарите той да е с предимство, което ще увеличи неговата скорост.

Кметът на София обеща и изцяло нови мотриси, които трябва да бъдат доставени до края на годината.

„Искам да благодаря на първо място на министър-председателя и на цялото правителство за съвместната работа и партньорство, специално да благодаря на министър Нанков и зам.-министър Николова“, добави Фандъкова.
Подкрепи Economic.bg