Фед е по-вероятно да вдигне лихвите през юли, а не през юни

Петролът загуби първоначалните печалби, след като достигна 50 долара за барел

Фед е по-вероятно да вдигне лихвите през юли, а не през юни
168 ~ 1 мин. четене

Валутни пазари

Пазарите като цяло останаха почти без промяна при вчерашната търговия след излезлите смесени резултати за поръчките на дълготрайни стоки в САЩ.

Австралийският долар все още остава под 200-дневната пълзяща средна, която преминава през 0.7254 и остава основна съпротива.

Щатският долар беше продаван вчера срещу азиатските валути, но по време на американската сесия успя да се стабилизира.

Лихви

Доходността по американските облигации слезе още преди излизането на резултатите за поръчките на дълготрайни стоки. Шансът за повишение на лихвите през юни намаля от 30% на 28%, а за юли е 51%.

Спредът между германските облигации и облигациите от периферните европейски икономики се разшири. Доходността по германските слезе с 0.6 базови пункта, а тази на италианските, испанските, португалските и гръцките скочи съответно с 2, 3.4, 5.8 и 5.6 базови пункта.

Суровини 

Златото се търгува на 100-дневната пълзяща средна след спад този месец от 6.2%. Жълтият метал би трябвало да намери подкрепа при нивата от 1210/1220 долара за тройунция, където вероятно ще има засилен интерес за покупки.

Индустриалните метали продължиха ралито благодарение на пробива на цената на петрола през нивата от 50 долара за барел. Цинкът отчита най-голям ръст сред тях за последните две седмици.

Петролът загуби първоначалните печалби след достигането на нивата от 50 долара за барел. 

Капиталови пазари

Американските акции консолидираха вчера след двата дни на силни печалби и заради оттеглянето на петрола отново под нивата от 50 долара за барел. 

Подкрепи Economic.bg