Ford представя новия Lincoln Continental (галерия)

Ford Motor Co възобновява производството на най-луксозния си седан – Lincoln Continental

Ford представя новия Lincoln Continental (галерия)
3974 ~ 2 мин. четене
Автор: Николай Гатев

Американската автомобилна компания се надява класическото име на най-луксозния им седан да им помогне за съживяването на имиджа на марката в САЩ и Китай.


Ford ще представи прототип на бъдещия седан Continental на известното автомобилно изложение в Ню Йорк през Април. Там ще бъдат представени и бъдещите „съперници” на Continental, включващи Cadillac CT6 от General Motors Co, новият Jaguar XF и най-новите модели на Mercedes Benz, представени от Daimler AG.


Ford Motors Co се отказва от името Continental още през 2002, заменяйки го с букви и цифри, подобно на имената на „съперниците” си. Но спомените още са живи в Китай, където Continental е била автомобил на лидерите в политиката и знаменитостите. Китай в момента е главния пазар за премиум седани като Audi A6 или А8, Mercedes S-class и BMW 7-series.

Изпълнителните директори на Ford споделят, че са изненадани от факта, че името Continental остава незабравено и в САЩ, където огромните модели на седана от 60-те години има видни роли във филми, както и в популярната трилогия „Матрицата”.


Марк Фийлдс, главен изпълнителен директор на Ford, споделя, че първоначалните дизайни на следващия седан на Lincoln не са били достатъчно добри. Преди около година и половина, Фийлдс и други директори решават да нарекат колата Continental, базирано на позитивните проучвания.


„Хората веднага проявиха интерес”, споделя Фийлдс. Новата визия на Lincoln с предна решетка и стойка, напомнящи повече за Jaguar и Maserati, отколкото за BMW, ще бъде абсолютен дебют за марката.


До 2020 година, Ford иска да разшири продажбите на Lincoln по целия свят, достигайки производство от 300,000 автомобила на година, което е почти тройно на сегашното производство.


Ford е все още в началото на преговорите си за пускането на Continental в Китай. Все още няма и планове за производство там. Новият Continental ще излезе на пазара догодина.
Коментари: 0