Формула 1 заменя моделите на пистата с деца

Инициативата ще се казва \"Деца на стартовата решетка\"

Формула 1 заменя моделите на пистата с деца

Снимка: Pixabay

Деца ще заменят красивите модели, които съпровождаха пилотите от Формула 1 в стартовата решетка преди състезанията. Това обявиха новите собственици на състезанието от "Либърти груп". 

Инициативата ще се казва "Деца на стартовата решетка" и малчуганите ще имат възможност да се докоснат до своите идоли преди състезанието и да видят как най-добрите пилоти в света се подготвят за него. Те ще бъдат избирани от местните автомобилни клубове.

Според изпълнителния директор Шон Брачис идеята ще мотивира повече млади хора да се занимават с моторни спортове. Мерките за момента засягат Формула 1, Формула 2 и GB3.

"Искаме да дадем шанс на нашите млади таланти да се докоснат до най-добрите. Мисля, че така ще отгледаме собствени нови шампиони, защото всеки младеж мечтае да се състезава на най-високо ниво", коментират организаторите.

Припомняме, че преди седмица стана ясно решението на Формула 1 да премахне красивите модели от пистите. Новите собственици обясниха, че "момичетата вече не са приемливи" или "свързани с Формула 1 и нейните фенове". Според тях този обичай не съответства с ценностите на системата и е в противоречие със съвременните обществени норми.  
Коментари: 0