Франкфурт вече не е дом на най-високата сграда в ЕС

Очакванията са небостъргачът да бъде готов през 2022 г.

Франкфурт вече не е дом на най-високата сграда в ЕС

Снимка: Twitter: @doka_com

Енея Георгиева Автор: Енея Георгиева

Варшавската бизнес сграда Varso Tower се превърна в най-високия небостъргач в Европейския съюз. По нея текат още довършителни дейности, но вече е достигнала пълната си височина от 310 метра. С това тя отнема титлата на предишния рекордьор – офиса на банка Commerzbank (259 метра) във Франкфурт, Германия, пише Notes From Poland.

Varso Tower е част от по-голям проект на Foster and Partners и HB Reavis, който ще бъде отворен или по-късно тази година, или през 2022 г. Новата най-висока сграда включва ресторант на три етажа и 64 000 кв м офис площи.

Това е уникално място в сърцето на Варшава, посветено на бизнеса, местните и туристите. Хората ще работят в комфортна обстановка и ще имат едно по-красиво ежедневие“, коментира Петер Печник, главен изпълнителен директор на HB Reavis Полша.

Той добави, че комплексът ще преобрази целия квартал, който „много граждани на практика са забравили“. Местни жители обаче се оплакаха от шума по време на строителните работи, че кулата блокира слънцето и че след като бъде отворена, ще направи района по-натоварен.

Коментари: 0