Държавата не е събрала 7 млн. лв. екоглоби от Арабаджиеви

Пречиствателната станция в курортното селище \"Елените\" работи незаконно от 2012 г.

Държавата не е събрала 7 млн. лв. екоглоби от Арабаджиеви
Автор: Вероника Тонева
Пречиствателната станция, обслужваща ваканционното селище „Елените“, работи незаконно от 2012 г. Това съобщи в интервю за БНР директорът на Регионалната екоинспекция в Бургас Тонка Атанасова. По нейните думи собственикът на курортното селище - издирваният бизнесмен Ветко Арабаджиев, е глобяван многократно, като натрупаните санкции вече са за над 7 млн. лв.

От публичното признание на директора на РИОСВ-Бургас се разбира, че държавата няма инструменти, чрез които да си събере санкциите и също така няма сила, която да накара даден бзнесмен в България да започне да спазва закона.

Припомняме, че в края на август службите и прокуратурата започнаха разследване срещу семейство Арабаджиеви за укриване на данъци, пране на пари и участие в организирана престъпна група. Ветко и Маринела Арабаджиеви не бяха в България по време на ареста и все още не са се прибрали, за да бъдат съдени.

Само през тази година регионалната инспекция Бургас е наложила санкция за близо 1.8 млн. лв. на Арабаджиеви заради пречиствателната станция. "Съоръжението пречиства отпадните води освен на хотелите на Елените, и на голяма част от почивните бази в Свети Влас, а капацитетът му е недостатъчен", заяви Атанасова. 
Коментари: 0