„Галакси Инвестмънт Груп“ с награда за реновацията на петзвездния InterContinental

Софийският хотел в топ 3 по качество на обслужване в Европа

„Галакси Инвестмънт Груп“ с награда за реновацията на петзвездния InterContinental
1164 ~ 2 мин. четене
Автор: Галакси Инвестмънт Груп

Най-новият петзвезден хотел InterContinental Sofia, който беше официално открит миналата година, спечели овациите в тазгодишното издание на най-големия интериорен конкурс на България, организиран от сп. Идеален дом. На церемонията присъстваха много официални лица, сред които кметът на София Йорданка Фандъкова, главният архитект на столицата Здравко Здравков, представители на браншовите организации на архитектите и др.

Отличието беше присъдено на пловдивската инвестиционна компания "Галакси Инвестмънт Груп" за реновацията и реконструкцията на петзвездния хотел. „Водещ принцип на екипа при реализацията на проекта беше отношението към детайла във всеки етап на реконструкцията, довършителните работи и обзавеждането. В този процес взеха участие утвърдени специалисти, сред които проектанти, дизайнери и консултанти, които приеха предизвикателството да направят този проект възможен“, сподели по време на церемонията управителят на Галакси Инвестмънт Груп Константин Бояджиев. Той допълни, че едва година след откриването си, Intercontinental Sofia вече е символ на най-висок хотелски стандарт и безкомпромисно качество. „Поредното доказателство в тази посока е фактът, че хотелът в София е на трето място по качество на услугата сред общо 150-те най-луксозни обекта от веригата в Европа“, сподели той.

Константин Бояджиев получава наградата - Снимка - Николай Литов, сп. Идеален дом

За да отговори на последните тенденции в бранша и на високите стандарти на оператора, сградата е изцяло реновирана от "Галакси Инвестмънт Груп", като в контекста на съществуващата сграда е изградено напълно ново крило. Така хотелът вече разполага с общо 194 стаи, които се отличават с елегантен дизайн и луксозни петзвездни допълнения без аналог у нас. Уникален за България е и Президентският апартамент, заемащ 268 кв. м. на последния етаж, осигуряващ несравним комфорт на своите гости. Той може да бъде резервиран отделно или заедно с прилежащите му два апартамента, предоставяйки възможност за отделяне на целия седми етаж на хотела, което го прави идеално място за визити от най-високо ниво.

InterContinental Sofia е част от InterContinental Hotels Group (IHG®) - водеща компания в хотелиерската индустрия, с повече от 400 000 служители, работещи в 100 различни държави. Към момента IHG® има 5603 действащи хотела по света и 1859 в процес на изграждане.

Коментари: 0