Гърция въведе едноседмична карантина в района на Ксанти

Причината е ново огнище на заразата

Гърция въведе едноседмична карантина в района на Ксанти

Снимка: Unsplahed

9866 ~ 1 мин. четене

В район до гръцкия град Ксанти обявиха „локална карантина“ заради открити 15 нови заразени с коронавирус при общо 20 за страната. Огнището на заразата е село Енихос, където от днес е забранено на жителите да напускат домовете си от 7.00 ч. сутринта до 21.00 ч. вечерта в продължение на една седмица, съобщава гръцкото издание Ekatemerini.

В следващите седем дни се затварят всички детски градини и училища, а носенето на предпазна маска на обществените места в целия район около Ксанти е задължително. В момента в страната общия брой на заразените с новия коронавирус са 3088, а броя на смъртните случаи 189.

Припомняме, че до 15 юни гражданите на страни членки на ЕС, включително и български граждани, при влизане в Република Гърция подлежат на 7-дневна карантина на посочен от тях адрес. След 15-ти юни обаче ограниченията трябва да отпаднат и пътуването между България и Гърция да е свободно. За това се договориха министър-председателят на България Бойко Борисов и премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис, по време на среща на лидерите на Балканите в края на месец май.

Подкрепи Economic.bg