ГЕРБ излиза на изборите с „кандидат на всички българи”

Партията се регистрира първа за президентските избори

ГЕРБ излиза на изборите с „кандидат на всички българи”

„Участваме в президентските избори с единствената цел и мобилизация за спечелването им и това ГЕРБ да има своя президент, който да е на всички българи”. Това заяви председателят на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов, след като първи внесе документи за регистрация за изборите в Централата на избирателната комисия. 

Той обаче не пожела да съобщи коя ще е кандидат-президентската двойка на ГЕРБ, тъй като това щяло да стане ясно на 2 октомври. Кандидат-президентът обаче щял да бъде достатъчно известен, обеща Цветанов и допълни, че целта на бъдещия президент е да бъде държавник, а не да бъде разглеждан като партиен кандидат или такъв, който е издигнат от политическа сила.

Заместник-председателят на ГЕРБ призова медиите да осигурят възможност за "сериозен дебат" по време на президентските избори. "В тази кампания ще има и доста екзотични двойки, но българските избиратели са тези, които трябва да решат. Молбата ми към всички медии е да се даде възможност за сериозен дебат, който да се води – да се види какви са качествата и каква е евентуалната подкрепа за всеки един от кандидатите", каза Цветанов.

Според него кандидатът на ГЕРБ ще бъде обявен по-късно не трябва да създава интерпретации и определени внушения, които някой иска да направи в публичното пространство.

"Винаги сме максимално добре подготвени за всеки национален избор. Това е възможен вариант да видим как работят структурите. За да се регистрираш, трябва да имаш събрани подписи", разкри заместник-председателят на ГЕРБ.

Той призова журналистите да следят внимателно разходването на средствата за кампанията на Румен Радев, като изрази съмнения от къде ще дойдат те, при положение, че го издига инициативет комитет. "Със своята държавна субсидия ти ще можеш да покриеш всички разходи, които трябва да се направят и този кандидат за президент го правиш независим. А когато има инициативен комитет, не знам как ще бъде финансирана кампанията на тези наши политически опоненти", уточни Цветанов.

Коментари: 0