Дончев обеща ГЕРБ да предложи бързо кабинет

"Демократична България" е готова да подкрепи правителство на втората политическа сила "Има такъв народ"

Дончев обеща ГЕРБ да предложи бързо кабинет

Снимката е илюстративна

Снимка: Economic.bg

Автор: Economic.bg

ГЕРБ е готова с проектокабинета, а съставът му ще бъде знак, че партията е в състояние да се обновява и да има нови лица. Това заяви вицепремиерът в оставка Томислав Дончев в интервю за BTV. Той заяви, че от уважение към всички, които са гласували за партията, трябва да предложат кабинет и ще доведат процедурата до край. Той също така обеща, че няма да бавят умишлено процедурата.

Опит за правителство

Ще има нови лица, но ще има и приемственост – комбинация от двете“, коментира Дончев, добавяйки, че неговото време да бъде премиер може да не е дошло още, но също така може и да е отминало.

По отношение на Националния план за възстановяване и устойчивост, Дончев коментира, че „смисълът на драматизацията вчера беше Борисов да бъде вкаран в Народното събрание и да бъде обиждан“. „Ако някой трябва да дава разяснения, това съм аз“, заяви той.

По-късно Борислав Сандов от „Зелените“ заяви, че „Демократична България“ няма да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ.

„Втората политическа сила е „Има такъв народ“. Ако те решат да излъчат правителство, ние сме готови да седнем и на принципна основа да подкрепим предложението“, заяви Сандов.

Заместник-председателят на „Изправи се! Мутри вън!“ адв. Николай Хаджигенов коментира, че за първи път в най-новата ни история има мнозинство на опозицията, която е обединена около една обща цел. Според него работещ вариант е правителство на малцинството с подкрепа на останалите, но не и коалиция.

Коментари: 0