Германските власти ще изтеглят 100 000 дизелови автомобила на Opel

Причината е манипулиране на тестовете за вредни емисии

Германските власти ще изтеглят 100 000 дизелови автомобила на Opel
Германските регулаторни органи планират да наредят на Оpel да изтегли около 100 000 дизелови автомобила заради манипулиране на тестовете за вредни емисии, предаде ДПА. 

След откриване на изключващо устройство в системата за пречистване на отработените газове, определено от властите като незаконно, официално изтегляне е неизбежно, съобщи Федералната служба за автомобилен транспорт (KBA) днес в Берлин.

По-рано следователи обискираха два обекта на Opel по подозрение, че при някои от дизеловите коли на компанията е използван манипулиращ софтуер за прикриване на токсични емисии при стандартни тестове.

Припомняме, че скандалът с манипулираните данни избухна през 2015 година, след като Американската агенция за околна среда обвини Volkswagen, че е оборудвал 11 милиона от дизеловите си автомобили , от които 60 00 в САЩ, със софтуер, който манипулира резултата от тестовете за вредни емисии, както и че прикрива емисии, които понякога превишават с до 40 процента разрешените норми.

Оттогава няколко германски прокуратури започнаха разследване за манипулиране на цените на борсата или за подвеждаща реклама срещу високопоставени лица във Volkswagen) и марките му Audi и Porsche, Daimler и компанията за оборудване Bosch. 
Коментари: 0