Главният вход на НДК остава затворен

Вход А4 ще е основен денонощно, съобщават от институцията

Главният вход на НДК остава затворен

Въвежда се нова организация на достъпа до НДК, като вход А4 (откъм бул. Витоша) се запазва като основен денонощен вход на НДК. Вход Б2 (откъм „Моста на влюбените”) също ще функционира 7 дни в седмицата от 08.00 ч. до 20.00 ч.

От съображения за сигурност НДК въвежда някои ограничения за достъпа през Централен вход. Той ще се отваря при големи събития от типа на изложения, базари и пр., както и няколко часа преди големи концерти в зала 1. Пропускането на зрители и посетители ще става след проверка за сигурност, което изисква от гражданите да предвидят достатъчно време за влизане в НДК.

След приключването на Българското председателство на Съвета на ЕС, НДК значително повиши качеството на редица свои услуги в сферата на сигурността. Това включва много новости в сферата на видеонаблюдението, контрола на достъпа, охраната, защитата на интернет мрежите на територията на Двореца и др.

Като част от повишаване на качеството на услугите в сферата на сигурността в НДК, от началото на месец септември се забранява влизането в сградата на лица във видимо нетрезво състояние, както и на такива, намиращи се под въздействие на упойващи вещества. Няма да се допускат зрители и посетители с обемисти багажи, с хладно и огнестрелно оръжие, пренасящи общоопасни вещества, материали и др.

Няма да се допуска и внасянето на течности в сградата.За всички по-големи събития ще бъде осигуряван и специализиран медицински екип с линейка.

Прилаганите мерки за сигурност са практика по цял свят и се прилагат в интерес на сигурността на всички посетители.
Коментари: 0