Горанов: Държавата не трябва да отделя пари за \"Белене\"

Нито една приватизационна сделка няма да бъде развалена, коментира финансовият министър

Горанов: Държавата не трябва да отделя пари за \

Държавата не трябва да отделя пари от бюджета, за да финансира проекта за АЕЦ "Белене".  Това коментира министърът на финансите Владислав Горанов пред бТВ тази сутрин.

„Водят се разговори с инвеститори. Ако се появи такъв, който е готов да носи икономическия риск, тогава вероятно ще има такъв проект”, коментира още финансовият министър.

Той коментира и реформата в здравеопазването.

„Няма универсална формула за лечение на болното здравеопазване. Оставили сме Кирил Ананиев да предложи стъпки, които трябва да бъдат направени и извършени”, каза Горанов.

Той добави, че разговорът за здравната карта трябва да се поднови, както и да се приеме предложението за мораториум на откриването на нови лечебни заведения.

„Не може в София, например, да има болници, колкото има в други държави въобще. Тук има над 60 болници, в Холандия са между 60 и 100 в цялата страна”, коментира министърът.

Той изрази доверието си към новия здравен шеф, като по думите му Ананиев ще намери правилната формула.

По време на националното събрание на управляващата партия, ГЕРБ излезе с официална декларация, че никога няма да се коалира със социалистите.

„В политиката не трябва да се използват заклинания, но от БСП използват благородството ни за вътрешнополитическа злоупотреба. Те си направиха един много добър дебат дали искат да правят коалиция с нас – никой не ги е канил”, категоричен е Горанов.

Той добави, че в конкретния момент нищо не налага такава коалиция, тъй като управляващото мнозинство е стабилно.

„Номинално коалицията е стабилна, реално – също”, допълни Горанов, като цитира думите на Волен Сидеров – „ако сами не се свалим, няма структурни предпоставки сегашното правителство да бъде свалено”.

Относно предлаганите промени за отпадане на давността за престъпления по време на приватизацията, министърът коментира, че нито една сключена сделка няма да бъде развалена и не това е целта на предложените в Конституцията промени.

Коментари: 0