Горбачов: Путин се взима за заместник на Бог

Бившият президент посвети на действащия представянето на автобиографията си в Москва

\"След Кремъл\"

Горбачов: Путин се взима за заместник на Бог
364 ~ 1 мин. четене
Автор: Николай Марченко

Първият и последният президент на Съветския съюз Михаил Горбачов разкритикува действащия държавен глава Владимир Путин по време на представянето в Москва на книгата си „След Кремъл“. „Той започна да страда от същата болест, от каквато и аз навремето – самоувереността“, казва бившият лидер на СССР, цитиран от онлайн изданието Gazeta.ru.

На Путин му е посветена отделна глава в автобиографията. Горбачов обаче се оплаква, че преди често са си говорили, но от около година и половина няма общуване с президента. Той признава, че би искал да се срещне отново с руския държавен глава, но помощниците на Путин все твърдят, че е "зает".

Според него действащият лидер на РФ се взима твърде насериозно. „Той смята себе си за заместник на Господ, макар и да не знам, наистина, по какви въпроси“, иронизира Михаил Горбачов.

Първият и последен съветски президент произнесе всичко със спокойствие и добродушие, но пък се създаде впечатление, че точно заради тази фраза е написана книгата. „Не може да е силна държавата, която разтурва опозиционните митинги и изпраща там провокатори“, продължава с критиката си Горбачов.

Той също така се шегува, че кани всички на 90-годишнината си, като нямало значение дали ще може да дойде или ще се придвижва с количка. „Пеша ли ще дойдем, носени на ръце ли, но ще се видим!“, разсмива публиката Михаил Горбачов.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"

Подкрепи Economic.bg