Грешка на японска борса за криптовалути доведе до сделки при цена $0

Трейдърите побързали да купуват, но транзакциите са анулирани

Грешка на японска борса за криптовалути доведе до сделки при цена $0

Снимка: Pixabay

Грешка на японска платформа за търговия с криптовалути свали цената на всички до 0 долара и позволи на някои потребители да купуват безплатно цифрови валути.

Платформата Zaif, управлявана от Tech Bureau Corp и регистрирана от правителството, заяви, че е възникнала грешка в системата й за изчисляване на цените, която позволила на седем потребители да купуват цифрови валути за нула йени. От борсата обаче не казват за кои валути става дума.

Шест от транзакциите са анулирани. Zaif се опитва да отстрани проблема със седмия клиент, който се опитал да прехвърли купените за 0 долара bitcoin от борсата, заяви говорител пред Ройтерс, цитирана от CNBC.

Проблемът е открит на 16 февруари, а Zaif го обявява публично на 20 февруари в блога си. Компанията се извини и обяви, че това няма да окаже влияние върху клиентите.

Японската борса е една от 16-те, регистрирани от правителството. Компанията-майка на Zaif бе изправена пред проверки миналия месец, според Ройтерс, тъй като регулаторните органи се опасявали, че може да бъде уязвима на кибер атаки.
Коментари: 0