Гърция удължава изискването за отрицателен PCR тест за пристигащи

В страната ще продължават да действат всички мерки срещу Covid-19

Гърция удължава изискването за отрицателен PCR тест за пристигащи

Снимка: Pixabay

~ 1 мин. четене

Гърция отново удължи срока на въведените в страната ограничения срещу разпространението на Covid-19. Мерките ще продължат да важат до края на месец септември, като преди това срокът им беше до 15 този месец. Това съобщават от Министерство на външните работи днес. 

Българските граждани, пътуващи за страната, задължително ще трябва да попълнят формуляр за локализиране на пътниците, заедно с генерирания към него QR код. Остава и изискването за представяне на отрицателен PCR тест, което бе въведено от 25 юли. Условията ще важат за всички, пътуващи с кола, самолет или плавателен съд.

Шофьорите на товарни камиони няма да са задължени да представят резултатите от PCR тестове, но се запазва ограничението в товарните камиони, преминаващи през ГКПП „Илинден – Ексохи“, да бъде само водачът.

Припомняме ви, че преминаването на камиони за транспорт на стоки е възможно през следните гранични контролно-пропускателни пунктове на Гърция: Промахон, Какавия, Кристалопиги, Евзони, Нимфея, Орменион, Кипи и Екзохи.


Следете новините на Economic.bg през социалните канали на медията: Facebook / LinkedIn / Viber / Instagram / Twitter / Google Новини / Threads