H&M пуска нова марка: Arket

Първият магазин отваря тази година в Лондон

H&M пуска нова марка: Arket
2294 ~ 2 мин. четене

Модният гигант H&M стартира нов бранд за продажба на потребителски стоки. Новата марка се нарича Arket и ще предлага "основни продукти за мъже, жени, деца и дома", съобщават от компанията.

Стоките с името Arket ще са на цена малко по-висока от тази на марката H&M марка. Цените на мъжките ризи например ще започват от 39 евро и ще достигат до 115 евро. Първият магазин на новия бранд ще отвори на ул. „Риджънт Стрийт” в Лондон в края на лятото или началото на есента на тази година. "Ние започваме в Лондон като световен град, за да достигнем до света", казва директорът на Arket Ларс Акселсън. Новата марка ще започне да се продава онлайн в 18 европейски страни и ще продължи да отваря физически магазини.

Концепцията на магазините Arket включва и кафене. „Ние добавяме заведение, което ще направи съвременния пазар дестинация, където можете да се насладите както на пазаруването, така и на здравословна храна", обясни още Акселсън, цитиран от Business of fashion.

Arket се присъединява към портфолиото на H&M, което включва и компаниите Cheap Monday, COS, Monki, Weekday и др.

Този ход е част от по-рано обявени плановете на модната компания да "пусне една или две нови марки през 2017 г." Вторият по големина в света търговец на дрехи на дребно планува да отвори 430 нови магазина тази финансова година, включително да стъпи на нови пазари като Казахстан, Колумбия, Исландия, Виетнам и Грузия. Това също е част от по-широка стратегия на групата да разширява обсега на клиентите и да подобрява своите онлайн услуги.

H&M отчита слаби тримесечни финансови резултати, което се дължи по-ниския ръст на продажбите. Търговецът на дребно отбелязва, че условията са останали "много трудни" в много ключови европейски пазари, както и в САЩ, тъй като потребителските очаквания и потребителското поведение бързо се променя, което се отразява в продажбите.

Подкрепи Economic.bg