Hyundai има дръзки планове за 2021 г.

Южнокорейската компания очаква добри продажби и ще атакува пазара с електрическите си автомобили

Hyundai има дръзки планове за 2021 г.

Снимка: Pixabay

Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Южнокорейската автомобилна компания Hyundai Motor Co и свързаната с нея Kia Motors Corp планират силна година за търговията. Прогнозите за 2021 г. са за увеличение от 11.5% в комбинираните глобални продажби, което се равнява на 7.08 млн. пласирани превозни средства, предава Reuters.

Говорител от Hyundai Motor Co заяви, че COVID кризата е оказала сериозно негативно влияние върху продажбите, но това няма да попречи на компанията да постигне новите си цели.

Анализаторите не подминаха факта, че автомобилният играч прави прогноза за първи път от шест години насам и това е обещаващ ход. Според тях тазгодишните цели на Hyundai са напълно реалистични. Освен това те вземат под внимание и положителните индекси, които регистрира компанията на световната борса.

„Акциите на Hyundai Motor Co и свързаната с нея Kia Motors Corp приключиха годината с 8% увеличение. Това се дължи на инвеститорите, които вярват, че бъдещето е в електрическите автомобили“, поясняват анализаторите. И добавят, че електрическият модел Kona Electric на Hyundai се радва на солидни продажби въпреки глобалната криза и изтеглянето на част от серията поради техническа неизправност.

Щом в Hyundai се съвземат от кризата и вече планират ново производство на автомобили – конкуренцията прави същото. „Ключовите автомобилни пазари като САЩ и Европа оставят кризата зад себе си. Конкуренцията в производството на електрически автомобили тепърва ще се увеличи“, заяви Кевин Йо, който е бизнес анализатор в eBEST Investment & Securities.

По думите му се очаква големите автомобилни производители да пуснат нови модели електрически автомобили, които да са предназначени за масово ползване, което би довело до трудности в продажбите на Hyundai.

Коментари: 0