От върха биткойн набързо се спусна до под $30 000

Преди също толкова скоростно да се върне обратно в подножието му, готов за нова атака

От върха биткойн набързо се спусна до под $30 000

Снимка: Unsplash

940 ~ 1 мин. четене

Биткойн не стои на едно място. След рекордните върхове от последните дни валутата се срина с 12% в понеделник и отново падна под 30 000 долара, макар и за кратко. Това се случи два дни, след като за първи път проби психологическата граница и след като през уикенда достигна невижданата по-рано цена от 34 500 долара за брой.

Пропадането бе последвано от скорошно връщане над 30-те хиляди. Към 16:21 ч. българско време един биткойн се котира за 31 732 долара, сочи справка в CoinDesk.

Скокът на най-популярната криптовалута даде тласък и на по-малките. Етер например премина границата от 1000 долара за първи път от февруари 2018 г.

Моментното пропадане на биткойн вероятно може да се обясни с желанието за краткосрочно вземане на печалба от търговци, а не от дългосрочни инвеститори. „Предвид настоящите настроения и апетит за биткойн, изглежда вероятно всяка корекция да бъде краткотрайна“, коментира Джейсън Дийн, анализатор в специализираната крипто консултантската компания Quantum Economics, CNBC.Подкрепи Economic.bg