И германските пилоти поставиха ултиматум на Ryanair

Ирландският превозвач е изправен пред стачни действия от редица страни от ЕС, след като призна първите синдикати през декември

И германските пилоти поставиха ултиматум на Ryanair
Пътниците на ирландската авиокомпания Ryanair ще се сблъскват с все повече отменени полети след като германските пилоти в компанията гласуваха за организирането на стачни действия. Причината е, че преговорите за колективен трудов договор не напредват.

Профсъюзът Vereinigung Cockpit (VC) заяви, че 96% от пилотите в нискотарифната авиокомпания са гласували за стачни действия. Съюзът дава на ирландския превозвач срок до 6 август, за да изготви оферта и да представи нови условия за работа и обеща да даде пресконференция на 8 август за това какви стачни действия ще бъдат предприети.

След съобщението на профсъюза, ръководството на авиокомпанията поиска да се организират нови преговори следващата седмица. 

През миналата седмица ирландският превозвач анулира повече от 600 полета, които засегнаха близо 100 хил. пътници. В стачката се включиха кабинните екипажи от Ирландия, Италия, Белгия, Испания и Португалия. 
Коментари: 0