Добри финансови резултати може да направят Apple компания за 1 трлн. долара

Гигантът ще обяви финансовите си резултати за тримесечието до часове

Добри финансови резултати може да направят Apple компания за 1 трлн. долара
Apple е удивително близо до това да се превърне в първата компания с пазарна стойност от 1 000 000 000 000 долара. В момента производителят на iPhone се оценява на 935 млрд. долара. За да удари невиждания досега рекорд, цената на акциите ѝ трябва да нарасне с над 7%, пише CNN. 

Оптимисти вярват, че това е възможно да се случи още в рамките на следващите 24 часа. При едно условие – ако Apple успее да зарадва инвеститорите с добри финансови резултати за второто тримесечие на 2018 г. 

Компанията предстои да обяви отчета си за периода април-юни по-късно във вторник. Някои анализатори са оптимисти, че гигантът от Купертино ще се похвали с положителни стойности и така ще тласне борсовата търговия нагоре, доближавайки се до историческия момент да се превърне в първата еднотрилионна компания. 

Това е 1 с 12 нули, подчертава CNN. 

От началото на годината досега акциите на Apple се повишиха с 12% благодарение на солидните продажби на новите модели iPhone – „8“ и „X”, особено в Япония и Китай. Не липсват и приходи от услуги от App Store. Някои анализатори обаче подчертават необходимостта от лансирането на още нови продукти, които допълнително да стимулират продажбите. 

Другите претенденти да се превърнат в първата компания за един трилион долара са Amazon (в момента малко над 870 млрд. долара), Alphabet (оценявана на близо 845 млрд. долара) и Microsoft (с пазарна капитализация от малко под 815 млрд. долара). 
Коментари: 0