И Meridiam опроверга твърденията на Алексиев за Летище София

Френският инвестиционен фонд е категоричен, че няма участие на български граждани или фирми в капитала си

И Meridiam опроверга твърденията на Алексиев за Летище София

Снимка: БТА

2204 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Френската инвестиционна компания Meridiam заяви официално , че притежава 99% от дружеството „СОФ Кънект“ АД и няма участие на български граждани или фирми в нито едно от двете дружества. Останалия 1% от капитала на концесионера се притежава от австрийската строителна компания Strabag.

Френският фонд излезе с това съобщение заради твърдения на служебния транспортен министър Христо Алексиев от вчера, че Кирил Домусчиев участва с 20% в концесията.

„Потвърдено е от няколко достоверни източника, че фирми на Кирил Домусчиев участват с 20% в концесията, но искам да разбера къде е операторът на летище "Мюнхен". Засега го няма, фигурира само на хартия. До момента не съм видял представители на летище "Мюнхен", ангажирани с дейността на Летище София“, казва Алексиев в интервю за „Медиапул“.

От Министерството на транспорта все още не са отговорили на запитването на Economic.bg да разкрият своите източници на информация и имат ли някакви официални документи за тези твърдения.

Малко по-рано днес Кирил Домусчиев излезе с позиция, в която обвинява Алексиев в лъжа и политически мотивирани действия, като го заплаши със съд.Подкрепи Economic.bg