Домусчиев обвини транспортния министър в лъжа

Бизнесменът ще подари веднага обявения от Христо Алексиев 20% дял в Летище София, ако той докаже неговото съществуване

Домусчиев обвини транспортния министър в лъжа

Снимка: Economic.bg/Архив

4682 ~ 2 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Бизнесменът Кирил Домусчиев обвини служебния транспортен министър Христо Алексиев в лъжа и ще го съди заради "намеци и внушения", че притежава 20% от концесията на Летище София. Това твърдение бе направено от Алексиев вчера, в интервю за "Медиапул", като министърът цитира "няколко достоверни източника", а не официална информация, с която той като представител на държавата вероятно може да се сдобие лесно, включително и чрез проверка в търговските регистри.

Economic.bg изпрати тази сутрин въпроси до Министерството на транспорта относно източниците на тази информация, но до публикуването на този текст от там все още не са върнати отговори.

Официално концесията на Летище София е дадена от държавата на консорциума "СОФ Кънект", в който 99% дял има международният инвестиционен холдинг Meridiam S.A., а 1% строителната компания Strabag.

"Категорично заявявам, че тези твърдения, намеци и внушения са поредната 100-процентова лъжа и са част от инструментариума на настоящата предизборна кампания, от която определени лица и медиен кръг се опитват да извлекат политически дивиденти и ползи. Тази лъжа, която цели да ме дискредитира, е изфабрикувана от субектите, които понастоящем се опитват да дирижират задкулисно политическия живот в страната и да позиционират участниците в него, включително посредством опити за манипулиране на общественото мнение чрез фалшиви новини и под предлог, че се защитава интереса на държавата и гражданите. Жалко е, че в това мероприятие участва и лице, заемащо висша държавна длъжност, каквато е служебният министър на транспорта", пише Домусчиев в профила си във Facebook.

Адвокатите на бизнесмена ще предприемат своевременно всички допустими от действащото законодателство действия и мерки, за да защитят правата му и законни интереси по съдебен ред.

Ето защо призовавам Христо Алексиев да разкрие своите достоверни източници и да докаже надлежно своите твърдения", пише още Домусчиев.

Той отправя и иронично предложение към Алексиев, ако министърът успее да докаже твърдението си, че Домусчиев има пряко и/или непряко участие с контролирани от него и/или свързани с него дружества в концесията на Летище София, ще му подари този дял.

"Ако Христо Алексиев намери и ми покаже кои са моите фирми, които държат 20% в тази концесия, аз поемам ангажимент да му прехвърля безвъзмездно тези акции, а той като беден и некорумпиран служител с дългогодишен опит (като експерт към кабинета на министъра на транспорта, председател на Съвета на директорите на „Пристанище Бургас” ЕАД и председател на Управителния съвет и заместник генерален директор на Националната компания „Железопътна инфраструктура“), защитаващ интереса на българската държава и нейните граждани, може по негово усмотрение да ги дари на държавата, на домове за сираци или да ги използва за подпомагане на друга благородна кауза."

Подкрепи Economic.bg