iPhone истерията предизвика дълги опашки от Япония до Германия

iPhone 5S и iPhone 5C правят днес световната си премиера на пазарите в Япония, Китай, Хонконг, Сингапур, Германия, Франция, Великобритания и САЩ

256 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Дебютиращият днес на няколко пазара нов смартфон iPhone на Apple накара стотици жители на планетата от Япония до Германия и Франция да се наредят на дълги опашки в очакване на отварянето на магазините. Пускането на двете разновидности на iPhone - 5S и 5C, е най-големият ход на компанията през тази година, който се очаква да предизвика сериозен растеж, пише Bloomberg.

iPhone 5S и iPhone 5C правят днес световната си премиера на пазарите в Япония, Китай, Хонконг, Сингапур, Германия, Франция, Великобритания и САЩ. В Мюнхен около 2000 души се наредиха в очакване на отварянето на магазина на Apple, а около Лувъра в Париж опашката беше от около 300 човека.

В магазина на американския гигант в областта Гинза в Токио имаше около 800 души, част от които облечени като супер героя Батман, а други като съоснователя на Apple Стив Джобс. Пред магазина на американската технологична корпорация в Пекин се бяха събрали едва около 50 души, тъй като купувачите в китайската столица се бяха регистрирали предварително онлайн.

"Миналата година, ако искаш да си купиш iPhone 5 веднага след пускането му на пазара, цената беше висока, защото трябваше да направиш поръчка от Хонконг или САЩ", казва Макс Цанг - 20-годишен студент, който чака пред магазина на Apple в Пекин, за да си купи iPhone 5S. "Сега, когато мога да го купя директно от магазина на Apple, е по-евтино", добавя купувачът на смартфона.

Подкрепи Economic.bg