„Кой предложи Пеевски?“ по Закона за достъп до обществена информация

Стойчо Стойчев от Добрич е поискал да му бъде предоставена цялата налична информация относно номинацията на Пеевски за председател на ДАНС

472 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Отказът на управляващите да дадат еднозначен отговор на въпроса "Кой предложи Пеевски за шеф на ДАНС?" принуди Стойчо Стойчев от Добрич да поиска конкретен отговор по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ). Той е адресирал заявлението си до премиера Пламен Орешарски, председателя на Народното събрание Михаил Миков и лидерите на двете коалиционни сили Сергей Станишев и Лютви Местан, пише OFFnews.

Стойчев иска да му бъде предоставена цялата налична информация относно номинацията на Пеевски за председател на ДАНС. Той е изискал протоколите от заседанията на кабинета, на Висшия съвет на БСП, на Централния съвет на ДПС, както и протоколи от съвместните срещи на министър-председателя, министрите и представителите на управителните органи и/или парламентарните групи на БСП (Коалиция за България) и Движение за права и свободи.

Добричлията пита и кои са вносителите на проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за държавна агенция за "Национална сигурност", които бяха прекроени по мярката на Пеевски дни преди назначението му.

Подкрепи Economic.bg