Ибиса и Майорка спират алкохолния туризъм

Властите на Балеарските острови забраниха промоциите с неограничено количество алкохол

Ибиса и Майорка спират алкохолния туризъм

Снимка: Pixabay

1652 ~ 1 мин. четене
Балеарските острови в Испания забраниха промоциите "happy hour" (където при плащане на едно питие клиентът получава две) и офертите за неограничени напитки в някои от най-популярните си туристически курорти в опит да сложат край "алкохолния туризъм".

Правителството на островите - включващи Ибиса, Менорка и Майорка - обяви в петък, че прилага забраните за пет години в Аренал, Сант Антони де Портмани и Магалуф.

„Спираме промоциите happy hour, рисковото поведение и алкохола без ограничения в районите, които са най-засегнати от [нецивилизованото] поведение“, се казва, като се твърди, че това е първата европейска туристическа дестинация, която предприема подобна мярка.

Освен че забранява офертите за пиене, които насърчават туристите да консумират огромни количества алкохол, правителството също забранява така наречените „парти лодки“ и туровете по заведения. То също така обяви, че „балконинга“ в хотелите (скачането от балконите) също е забранен.

Междувременно магазините вече няма да могат да продават алкохол след 21:30 през нощта.

Властите предупредиха, че баровете и кръчмите, които не изпълняват задълженията си, ще бъдат глобени до 60 000 евро и застрашени от затваряне за срок до три години.

„Формулировката на това правило е възникнала след широк диалог и е оправдана от общия интерес да се избягва този тип поведение в определени туристически райони на Балеарските острови“, се казва в съобщението.
Коментари: 0