IKEA изтегля от пазара 45 000 опасни маси

Хората, които са ги купили и ги върнат, ще получат обезщетение

IKEA изтегля от пазара 45 000 опасни маси

Снимка: IKEA

Шведската мебелна компания IKEA обяви днес, че изтегля около 45 000 разтегателни маси, продадени по целия свят, тъй като има рискове дъската им за удължаване да падне, съобщиха от компанията. 

"Изтеглянето се отнася единствено за белите маси "Гливарп", продадени след 1-и януари 2017 година", уточни IKEA в комюнике.

Изтеглянето на масите засяга и пазара в България като от компанията призовават потребителите да върнат продукта в магазин IKEA, където средствата за закупуването му ще бъдат възстановени в пълен размер или ще могат да го заменят с друг сходен продукт. "Не е необходимо да представяте касова бележка срещу възстановяване на сумата или замяна на продукта", добавят от дружеството. 

„Малко вероятно е разтегателната част да се откачи и да падне от опорните релси, но IKEA подхожда с изключително внимание към безопасността на клиентите си и затова изтегля превантивно съответните артикули“, коментира Синди Андерсен, бизнес мениджър сектор „Кухня и Трапезария“ в IKEA Швеция.

Съобщението идва след около 50 сигнала на потребители, които алармираха за откачването и падането на дъската за удължаване на масите. Шестима души са били ранени, като трима от тях се нуждаели от "медицински грижи", каза говорителката на компанията Терезе Фагерстедт пред Франс прес.

45 563 броя от масите "Гливарп" са продадени в света от януари 2017 година - на цена от 249 евро всяка (199 евро за модела с най-малък размер), уточни компанията.

Собствениците на маси "Гливарп" по цял свят са поканени да ги върнат в магазините, за да бъдат обезщетени. 
Коментари: 0