Никой няма инвеститорски интерес към АЕЦ „Белене“

Руските енергийни проекти имат за цел да разсейват България

Мартин Владимиров, Център за изследване на демокрацията:

Никой няма инвеститорски интерес към АЕЦ „Белене“
3038 ~ 6 мин. четене
Автор: Александра Сотирова

Големите енергийни проекти, с и без руско участие, напоследък все по-силно вълнуват правителството. Задействаха се процедурите за интерконектора с Гърция, който ще ни даде алтернатива на руския газ. Бъдещето на "Турски поток" още е неясно, но България отчаяно иска да е част от него, усилено говорим и за изграждане на газов хъб "Балкан" и не на последно място по важност АЕЦ "Белене" изглежда все по-близо, или поне говоренето за нея напоследък става все по-сериозно.

По тези теми разговаряхме с експерта Мартин Владимиров - анализатор към Икономическата програма на Центъра за изследване на демокрацията. Работата му в Центъра включва анализ на енергийната сигурност на Европа и Балканите, макроикономическа конкурентоспособност, политическия риск, алтернативните енергийни технологии и стабилността на финансовите пазари.


Ако публикацията ви е била интересна и полезна, не пропускайте да ни последвате в социалните мрежи Facebook, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.

Economic.bg News

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg