„Има такъв народ“ внася веднага промени в Изборния кодекс

Партията на Слави Трифонов ще предложи намаляване на партийните субсидии до 1 лев на глас и гласуване по пощата

„Има такъв народ“ внася веднага промени в Изборния кодекс

Снимка: Красимир Свраков

Автор: Economic.bg

Парламентът най-вероятно няма да изкара пълния си 4-годишен мандат. Ще работи колкото трябва и ще стане ясно съвсем скоро. Основна задача е промяна в Изборния кодекс. Това каза зам.-председателят на партия „Има такъв народ“ Тошко Йорданов при изчитането на декларацията от парламентарната група.

Старт на 45-ото НС

„Има няколко елементарни неща, които този парламент е длъжен да направи, за да може всеки гражданин да упражни правото си на глас. Падане на ограничението за секциите в чужбина, гласуване по пощата, 100% машинно гласуване, да се избере нов състав на Централната избирателна комисия, да има видео наблюдение – неща, които този парламент трябва да изпълни веднага“, каза Йорданов.

По отношение на мажоритарните избори, той заяви, че това сега не е приоритет. „Мажоритарните избори се правят с мнозинство, каквото партията, която го внася, няма. Този парламент трябва да приеме по-важните неща, изброени по-горе. Ние още днес ще внесем готови промени в Изборния кодекса, както и ще внесем и промени в Закона за политическите партии, за да може субсидията да е 1 лев на глас“, каза още зам.-председателя на партията.

Коментари: 0