„Интернет може и трябва да се наблюдава“

Красимир Каракачанов, съпредседател на „Обединени патриоти“ и министър на отбраната

„Интернет може и трябва да се наблюдава“
912 ~ 1 мин. четене
„Интернет е пространство, което може да бъде наблюдавано и трябва да бъде наблюдавано“.

Това каза съпредседателят на „Обединени патриоти“ и министър на отбраната Красимир Каракачанов в ефира на bTV. Той коментира възможността за развитието на радикален ислям, подобно на случаите в Пазарджик.

На въпрос дали в България има засечени организирани групи от радикализирани ислямисти, Каракачанов отговори: „Групи, които да са констатирани на територията на България няма. Радикални елементи, които проповядват в интернет, които устно проповядват, има. Те се профилактират“.

Според военния министър интернет пространството в България трябва да се следи за подобни „елементи“. „Подобни хора, които развиват подобна дейност в интернет, като начало трябва да бъдат профилактирани, а след това санкционирани“, каза Каракачанов. „Способни сме да ги проследим и това се прави от службите за сигурност“, добави той.

Според него голям проблем в България пред справянето с радикалните елементи са организациите за защита на правата на хората. „Най-големият проблем е, когато службите за сигурност си свършат работата, заловят подобни хора, дадат ги на прокуратурата, започнат процеси и тогава се надига един вой на псевдозащитници, които започват да говорят за правата на човека. Това е проблемът“, каза съпредседателят на ОП.

Според него, ако българските служби за сигурност и българската полиция знаят, че обществото е 100% зад тях, те много по-уверено и спокойно ще си вършат работата. „А не да се притесняват дали да арестуват даден екстремен елемент или проповядващ подобни теории, защото утре може да бъдат обвинени, че са превишили правата си и са нарушили определени права“, добави Каракачанов.
Подкрепи Economic.bg