Инвеститорите приеха позитивно напредъка в преговорите между САЩ и Китай

Американските фондови пазари приключиха на зелена територия

Инвеститорите приеха позитивно напредъка в преговорите между САЩ и Китай

Снимка: Pixabay

Американските фондови пазари приключиха сесията в четвъртък на зелена територия, след като стана ясно, че има значителен прогрес в търговските преговори с Китай, постигнат от делегация, която по рано пое към Пекин. Според информационни източници, преговорите между двете най-големи икономики в света са протекли гладко, а китайските власти са предложили „безпрецедентни“ отстъпки. Въпреки че до финални споразумения все още не се е стигнало, инвеститорите на Wall Street приеха подобаващо позитивните новини. 

Индексът на 30те сини чипа Dow Jones добави 91 пункта към стойността си, като със силно представяне се отчетоха акциите на Nike. Широкият S&P500 напредна с 0.36%, а анализатори отбелязаха, че бенчмаркът е на път да отбележи най-доброто си първо тримесечие от 1998г. насам с ръст от над 12% до момента. Технологичният NASDAQ финишира сесията с повишение от 0.34%. Междувременно напредъкът в търговските преговори между САЩ и Китай нямаше толкова положителен отзвук на европейските борси и водещите индекси приключиха с разнопосочни резултати. Паневропейският Stoxx600 и френският САС40 отписаха съответно 0.11% и 0.09%, докато DAX и FTSE напреднаха с 0.08% и 0.56%. 

На пазарите за ценни метали силният долар обезцени златото с близо процент и половина, като в края на деня тройунция се разменяше за $1290.


Акценти днес

Alphabet Inc. Class A – Дневна  

За инвеститорите, желаещи да вложат парите си в някой от „сините чипове“ на Wall Street, акцията на компанията майка на Google предоставя отлична възможност. След няколко поредни сесии на понижения, акцията на Alphabet достига до ниво на силна подкрепа около $1150. Смятаме, че компанията разполага с добри фундаментални параметри, а от техническа перспектива моментът е удачен за дългосрочна покупка.

AUD/NZD – Дневна   

В сряда австралийският долар записа силно поскъпване спрямо новозеландския си конкурент, с което низходящият трендови канал, в който се движеше валутната двойка, беше категорично пробит. Поскъпването беше ограничено до нивото на 50-дневната пълзяща средна, но смятаме, че след кратък период на консолидация, нейната съпротива ще бъде преодоляна. Желателно е моментът за вход в позиция да бъде избран на по-нискочестотна графика, като целта при покупка ще бъде достигане до ниво 1.05.     

Oil UK – 8 часова           

На 8-часовата графика на европейския сорт петрол можем добре да видим как цената „пълзи“ по възходяща тренд линия, подкрепяна от 50-периодната ЕМА. Впечатление прави, че дори когато Брентът не успее да формира нов локален максимум, тестът на тренд линията е последван от силен възход. Очакваме сценарият да се повтори, като цена от $67 за барел е добро ниво за вход в дълга позиция.     

DAX – Дневна          

От началото на годината немският индекс прави опит за формация на възходящ трендови канал, като до момента образува четири по-високи върха и е на път да формира трето по-високо дъно. Това съвпада с подкрепата на 50-периодната подвижна средна и възходящото пресичане на индикатора стохастик, което ни кара да смятаме, че предстои нов възходящ импулс. Покупка на DAX ще има за цел краткосрочно достигане до психологическото ниво от 12 000 пункта.


Източник: ЕЛАНА Трейдинг

Коментари: 0